Vakegér a Marson

Vakegér a Marson egy szórakoztató, de egyben a tanulást és a gyakorlást is elősegítő vaktérképes játék.

Ez az oldal a Vakegér játék testvére, mely az ELTE Térképtudományi é Geoinformatikai Tanszék, ELTE Kozmikus Anyagokat Vizsgáló Űrkutató Csoport és a TU Wien, Institut für Geoinformation und Kartographie együttműködésével jött létre. Mindenki figyelmébe ajánljuk kortól függetlenül, aki szeret játszani és próbára tenni tudását.

Használat: A játékosoknak először regisztrálniuk kell. A választott névvel és jelszóval ezután már bármikor beléphetnek. Belépés után kategóriát és játéktípust kell választani, majd kezdődhet a játék...

  1. A játék célja 10 objektum minél pontosabb elhelyezése a gömbön. A kapott pontszám függ az elhelyezett elemek számától, az elhelyezési hibák mértékétől valamint a felhasznált időtől.
    A kiválasztott kategória 10 véletlenszerűen kiválasztott elemét egymás után húzhatjuk rá a glóbuszra, ahol ezután még pontosíthatjuk pozíciójukat. A játék végén megjelenik a gömbön az objektumok pontos helye is. A helyjelzőkre kattintva az rövid leírás is olvasható.
  2. A játék célja 10 egymás után következö objektum a földgömbön felismerése 4 válaszlehetöség közül. A kapott pontszám függ a helyes válaszok számától és a felhasznált időtől.

A földgömb a bal egérgomb segítségével forgatható, a görgő használatával pedig kicsinyíthető/nagyítható. Ezen kívül használhatjuk a jobb felső sarokban lévő kezelőszerveket is.

Rendszerkövetelmények: A használathoz szükséges a Google Earth plugin telepítése. A játékot Mozilla Firefox 3.6 alatt teszteltük. Javasolt minimális képernyőfelbontás: 1200*800 pixel.

Jó szórakozást kívánnak a készítők:
Simonné Dombóvári Eszter
Gede Mátyás
Hargitai Henrik

© 2011 - ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék - ELTE Kozmikus Anyagokat Vizsgáló Űrkutató Csoport - TU Wien, Institut für Geoinformation und Kartographie