3D Vakegér

Ez az oldal a Vakegér játék testvére, mely az ELTE Térképtudományi é Geoinformatikai Tanszék és a TU Wien, Institut für Geoinformation und Kartographie együttműködésével jött létre.

A játék célja 10 objektum minél pontosabb elhelyezése a földgömbön. A kapott pontszám függ az elhelyezett elemek számától, az elhelyezési hibák mértékétől valmint a felhasznált időtől.

Használat: A játékosoknak először regisztrálniuk kell. A választott névvel és jelszóval ezután már bármikor beléphetnek. Belépés után kategóriát kell választani, majd kezdődhet a játék.

A kiválasztott kategória 10 véletlenszerűen kiválasztott elemét egymás után húzhatjuk rá a glóbuszra, ahol ezután még pontosíthatjuk pozíciójukat. A játék végén megjelenik a gömbön egy objektumok pontos helye is. A helyjelzőkre kattintva az rövid leírás is olvasható.

A földgömb a bal egérgomb segítségével forgatható, a görgő használatával pedig kicsinyíthető/nagyítható. Ezen kívül használhatjuk a jobb felső sarokban lévő kezelőszerveket is.

Rendszerkövetelmények: A használathoz szükséges a Google Earth plugin telepítése. A játékot Mozilla Firefox 3.6 alatt teszteltük. Javasolt minimális képernyőfelbontás: 1200*800 pixel.

Jó szórakozást kívánnak a készítők: Gede Mátyás és Simonné Dombóvári Eszter

© 2010 - ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék - TU Wien, Institut für Geoinformation und Kartographie