VGM 2.0 - Virtuális Glóbuszok Múzeuma

Ennek a virtuális tárlatnak az elsődleges célja a Magyarországon készült, vagy valamilyen szempontból magyar vonatkozású föld- és éggömbök bemutatása.

Az oldal a WebGL technológiát használja az X3DOM keretrendszerrel a vituális glóbuszok megjelenítéséhez. Ha a böngészőnek nem sikerül megjelenítenie a 3D modelleket, kérjük, frissítse a programot annak legújabb verziójára.

Az oldal összes funkciójának kihasználásához javasolt a Google Earth telepítése.

A weboldal használata:

A "Glóbuszok" menüre kattintva megjelenik a pillanatnyilag elérhető gömbök listája a legfontosabb jellemzőkkel. A lista bármelyik elemére kattintva betöltődik az adott gömb három dimenziós modellje.

A lista szűkíthető keresési kritérium megadásával. A keresés eredményeképpen azok az elemek jelennek meg, ahol a beírt szöveget tartalmazza a kiválasztott mező.

A gömbök részletes leírása több nyelven is elérhető lehet. Ezek a "Részletes információ" szakasznál a megfelelő nyelvre kattintva érhetők el. A leírásoknál található az adott gömb a Google Earthben megnyitható KMZ modellje is.


Virtuális Glóbuszok Múzeuma

Alapító szerkesztő
MÁRTON Mátyás
Weboldal készítője és karbantartója
GEDE Mátyás, UNGVÁRI Zsuzsanna
Közreműködők
BAGAMÉRI Gergely, BAKONYI Judit, GERCSÁK Gábor, HOFHAUSER Anna, KIS Réka, KONCZ-LÁSZLÓ Géza, KŐVÁRI Dezső, MADARÁSZ Zsófia, NEMES Zoltán, NYULI Éva, PAKSI Judit, Hannes RÖTHER, Monica Macedo SANTOS, SIKOS Károly Álmos, SZABÓ Renáta, SZABÓ Tímea, SZABÓ Tímea, SZEKERKA József, TOKAI Tibor, TÓTH Bettina, UNGVÁRI Zsuzsanna, VÁGÓ Erika, VALÓ Adrienn, VEREBINÉ FEHÉR Katalin, VÖRÖS Kinga Cecília, ZUBÁN Diána, ZSIGA Aranka

© 2007-2013, ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék, Budapest - Kapcsolat: saman<at>map.elte.hu